Sami oli suunnitellut meille radan:

Hieman jouduimme rataa tilanpuutteen vuoksi muokkaamaan. Loppusuoralla oli putken tilalla pussi ja A:n ja pussin välissä vielä yksi hyppy. Viimeinen hyppyeste jäi pois ja ennen rengasta olevaa hyppyä käännettin 90 astetta.

Neloshypyn ohjasin takaperin, jotta koira hyppäisi riittävän lyhyen hypyn eikä ajautuisi ysihypylle. Sitä pitäisi kyllä vielä vähän harjoitella, ettei aina ensin kaatuisi esteet, kun ohjaaja törmäilee niihin... Siitä peruuttamalla vitoshypylle, jossa jaakotus, joka toimikin mainiosti! Ennen A:ta valssi, jolloin Pessi kääntyi tiukasti. Pussin jälkeisellä hypyllä takaaleikkauksella renkaalle.

Pessi työskenteli innokkaasti ja kuunteli hyvin ohjausta, vaikka Sami värväsi kentän laidalle yleisöäkin. Kontaktit hyvät, vaikka namialustaa ei lopussa ollutkaan. Palkkasin kuitenkin aina alastulolla. Kepit menivät myös varsin mukavasti.

Teimme rataa myös toiseen suuntaan. Puomin jälkeiset hypyt tuntuivat aluksi hankalilta, mutta sujuivat yllättäen hyvin. Ensin takaakierto, sitten valssaten hyppyjen (ratapiirustuksessa numerot 4 ja 5) väliin ja vielä valssi hypyn ja putken väliin. Kun peruutin riittävästi hyppyjen väliin, koira tuli hyvin mukana eikä meinannut ajautua väärälle hypylle (9). Kokeilin tuohon kohtaan myös sylikäännöstä. Jälleen takaakierrolla hypylle, sylikäännös (molemmat kädet mukana!) ja veto putkeen. Tämäkin toimi!

Cipan kanssa tokoiltiin. Seuraamista, liikkeestä maahanmenoja, luoksetuloja läpijuoksuna, sivulletuloa lähietäisyydeltä sekä kaukokäskyjä takapalkalla. Tai lähinnä harjoiteltiin vain takapalkan kanssa työskentelyä. Cipa esitti mallikasta, oikeapaikkaista seuraamista erinomaisella katsekontaktilla. Ajoittain se pyrki olemaan hieman liiankin tiivis, mutta en pidä sitä tällä hetkellä kovinkaan suurena ongelmana. Parempi liian tiivis kuin väljä. Liikkeestä maahanmenot teen vielä itse kääntyneenä koiraan päin, jolloin ne sujuvat hyvin. Pystyn kuitenkin jatkamaan omaa liikettäni koko ajan. Luokse tulee vauhdilla. Sivulletuloissa ei hyppinyt ollenkaan, vaan kaikki tassut pysyivät maassa! Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut treeni.