1250345624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään oli hyvä päivä! Pessi nappasi Lappeenrannan kisoista hyppyradalta nollan, voitti luokkansa ja sai siten luokkanousuun oikeuttavan sertin! Tuomarina kaikilla radoilla oli Elina Hannikainen.

Ensimmäisenä kisattiin kaksi agilityrataa. Ensimmäiseltä radalta tuli 5 virhepistettä hypyn kiellosta. Unohduin ihastelemaan A:n alastulokontaktia ja unohdin ohjata koiraa kääntymään seuraavalle hypylle, joten siitä mentiin ohi. Pessi tosin keskittyi radalla muutenkin lähinnä maisemien ihasteluun. Tuloksia ei kuitenkaan kovin paljon tullut, joten me sijoituimme toiseksi. Ratapiirrosta ei ole, koska en kuollaksenikaan muista, miten rata meni (hyppy, pituus, kepit... Mitä sitten?).

Toinen rata oli myös agilityrata, ja vaikutti tutustumisessa varsin haasteelliselta. Etenkin radan alku toi harmaita hiuksia ohjaajille. Se sujui meiltä kuitenkin varsin hyvin, koska suunnittelin siihen tarkat ohjauskuviot (kiitos vain radan ulkopuolelta tulleesta avusta Nauru). Tein kolmaos- ja neloshyppyjen väliin valssin, jolloin sain koiran hyppäämään nelosen erittäin vinosti. Näin putkensuu ei päässyt imaisemaan sitä sisäänsä vaan se kääntyi hyvin vitoselle. Ysin ja kympin väliin tein myös valssin, mikä auttoi koiraa tekemään lyhyemmän käännöksen. Ennen keinua takaaleikkaus, putkella persjättö ja ennen keppejä valssi. Rata sujui varsin mainiosti (mitä nyt A:n jälkeen piti käydä moikkaamassa tuomaria) aina kepeille saakka. Siellä onnistuimmekin töpeksimään ihan urakalla (onnistuneesta aloituksesta huolimatta), ja kahdessa kohdassa jäi yksi väli pujottelematta. Korjasin kuitenkin virheet, ja maaliin tulimme mukanamme 5 virhepistettä ja hiukan yliaikaa. Sijoituimme lopulta viidenneksi.

1250347524_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kolmannelta radalta tulikin sitten täysosuma. Ajattelin, ettei Pessi enää pitkän päivän jälkeen jaksa juosta ollenkaan, mutta olinpahan onneksi kerrankin väärässä. Koira toimi yllättävän hyvin ja kepitkin menivät varsin sujuvasti. Oikeastaan missään kohdassa ei ollut ongelmia, ja kun kaksi nopeampaa koiraa saivat vitoset, me voitimme ja saimme sertin! 

1250346002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ysin ja kympin väliin, eli ennen muuria, tein valssin, jotta sain koiran kääntymään paremmin kepeille. Vedätin heti putken jälkeen kunnolla pituudelle, joten ehdin hyvin valssaamaan. Esteet 13-16 tuottivat rataantutustumisessa tuskanhikeä. Lopulta päädyin tekemään putkien väliin takaaleikkauksen ja juoksemaan valmiiksi esteen numero 15 taakse kutsumaan koiraa. Toimi! Vielä hieman voimakkaammin olisi pitänyt kutsua Pessiä sen ollessa jälkimmäisessä putkessa. Nyt meinasi kääntyä oikealle tullessaan putkesta ulos.

Nyt pidetään jonkin aikaa kisataukoa ja keskitytään metsästyspainotteisiin harrastuksiin. Kuun vaihteessa Pessi pääsee Klamilaan jäljestämään, ja taitaa tuo sorsajahtikin kohta alkaa. Ehkä vielä ne taipparitkin... Kunhan nyt katsellaan.