Vastoin kaikkia odotuksia Pessi nappasi eilen Pyhtään agilitykisoista kaksi nollaa! Jälkimmäistä en tosin tiennyt nollaksi maaliin tullessani, vaan luulin, että ennen keppejä tapahtuneesta pyörimisestä olisi tullut kielto. Tuomari ei ollut kuitenkaan nostanut kättään kiellon merkiksi, joten ilmeisesti pyörähtely tapahtui ennen esteen etulinjaa. Agilitysääntöjen mukaan "[k]ilpailijalla ei ole oikeutta arvostella tuomarin sääntöjen mukaisia päätöksiä", joten suljen suuni ja olen tyytyväinen tuloksiin.

Nauru

Ensimmäinen rata tuntui tutustumisvaiheessa melko haasteelliselta.

 

Vitoshypyn jälkeen putken suu oli melko houkuttelevalla paikalla. Myös A:n jälkeen sijoitettu hyppyeste epäilytti. Pahin kaikista oli kuitenkin keppien sijoittaminen lähelle puomin päätä. Olin ihan varma, että siitä otetaan hylky. Näistä mikään ei kuitenkaan tuottanut juurikaan ongelmia, vaan kaikkein lähimpänä virhepisteitä oltiin puomin alastulokontaktilla, joka meni hieman roiskaisuksi. Onneksi kuitenkin joku tassu taisi siihenkin osua. Kepeillä oli hieman jännittävät paikat, kun Pessi meinasi ajautua aloittamaan pujottelun väärältä puolelta. Viime hetkellä sain kuitenkin korjattua sen oikealle puolelle. Viimeiset hypyt mentiin hyvin laajoilla kaarroksilla, mutta puhtaasti. Tulos: 0 virhepistettä, aika -5,13 ja sijoitus 2./32! Meidän ensimmäinen nollamme!

Toiselle radalle mentiin täysin ilman paineita, etenkin kun se jo tutustumisvaiheessa näytti helpolle ja sujuvalle juoksuradalle, jossa ei ole mitään koukkuja.

Tuomari oli sijoitellut radalle paljon erikoisempia esteitä, kuten pituuden ja pussin, joista etenkin jälkimmäinen tuotti monille suuria vaikeuksia. Myös puomin alla oleva putki ihmetytti joitakin koiria. Onneksi me olemme sitäkin harjoitelleet! Kepeillä tapahtuneen pyörimisen jälkeen rata eteni sujuvasti ja ilman virheitä - ehkä juuri sen vuoksi, että luulin meillä olevan virhepisteitä. Otin rennosti ja pidin radalla hauskaa. Putken ja A:n välissä tein persjätön, kun sattumoisin olimme juuri edellisenä päivänä harjoitelleet juuri tuollaiseen paikkaan. Puomin alastulokontaktin varmistelin. Viimeinen hyppy oli sijoitettu melko kauas, ja sille Pessi olisi saanut irrota paremmin.

Tulos: 0 virhepistettä, aika -5,71 ja sijoitus 2./31!

Rengas sujui tällä kertaa molemmilla radoilla ilman ongelmia, joten viimekertainen haparointi oli ilmeisesti vain kisajännityksestä johtuvaa. Keppien itsenäinen suorittaminen pitää saada seuraavaksi kuntoon. On turhan paljon jännitystä mukana, kun ei ikinä tiedä, onnistuuko keppien aloitus vai ei.

Cipa on treenaillut seuraamista, luoksetulon loppuasentoa ja näyttelyesiintymistä viime aikoina. Jospa se vielä ennen ensi viikonloppua oppisi poseeraamaan nätisti. Ehkäpä sitä juoksemistakin olisi myös syytä hieman harjoitella. Harmi, että PuppyExpoon ei tule muita mudeja. Olisi ollut mukava saada seuraa kehään.