Mistä tietää, että on kevät? No tietenkin siitä, että lumet ovat sulaneet metsästä ja Pessille pääsee vetämään verijäljen.

Viime viikonloppuna kävin tekemässä jäljen, joka oli lähinnä sekoitus avoimen ja voittajaluokan jäljistä. Kaavio noudatteli hyvin pitkälti avoimen luokan jälkeä, mutta makuut oli sijoitettu suorille ja toinen kulmista oli katko. Pituutta jäljellä oli noin 700-800 metriä.

Olen nyt yrittänyt keksiä keinoja, joilla makuista saisi kiinnostavampia. Tällä kertaa ripottelin makauksille jauhelihaa, jotta koira malttaisi pysähtyä tutkimaan niitä. Ajatus oli ihan hyvä, mutta ensimmäisen makauksen kohdalla aloin epäillä sen toimivuutta: Pessi kyllä pysähtyi makaukselle, nuuski sitä hetken - ja jatkoi matkaansa mitään syömättä! Jälki veti enemmän kuin jauheliha. Toisella makauksella toivo alkoi herätä: Pessi maistoi jauhelihaa jo hieman. Kolmannella makauksella vihdoin suunnitelmani toimi hyvin ja koira söi kaiken jauhelihan. Ehkäpä tuo vähitellen tuottaa tulosta...

Ensimmäinen kulma mentiin erittäin tarkasti jälkeä seuraten. Katkolla Pessi sai vainun jäljen jatkumissuunnasta jo ennen veretyksen päättymistä ja vaihtoi uudelle osuudelle noin kymmenen metriä ennen edellisen veretyksen päättymistä.

Makaukselle Pessi kaartoi hieman sivusta. Se nuuski sorkkaa hetken ja nappasi sen sitten suuhunsa. Ilmeisesti sorkka oli tiellä ja se piti siirtää sivuun, sillä saatuaan esteen pois tieltä Pessi meni kierimään makaukselle. Riittäisiköhän tuo makauksen merkkaamiseksi? Kierittyään tarpeekseen Pessi otti sorkan uudelleen suuhunsa ja kantoi sen takaisin autolle. Kaatokin on näköjään alkanut kiinnostaa aiempaa enemmän.

Kokonaisuudessaan jälkityöskentely oli varsin hallittua. Sää oli erittäin tuulinen koko viikonlopun, joten haju pyöri ilmassa varmasti erittäin ikävästi. Pari kertaa Pessi joutui tekemään tarkistuslenkkejä ja hakemaan jälkeä, mutta se selvitti ongelmatilanteet aivan itsenäisesti. En jarruttanut tai estellyt sitä ollenkaan, vaan rymysin perässä, minne koira ikinä tahtoikaan mennä. Sainpahan minäkin liikuntaa...

Tästä innostuneena laitoin muutaman mejäkoeilmoittautumisen postiin. Toivottavasti päästään kokeisiin katsomaan, tulisiko sieltä niitä ykkösiä.