Pessi pääsi tänään pitkästä aikaa treenaamaan tottelevaisuutta häiriökoirien kanssa. Ja kyllä kannattikin mennä! Pessi oli upea! Alkuun esitettiin taas hieman piippailua, mutta sen mentyä ohi koira toimi paremmin kuin ikinä. Kontakti ja aktiivisuus säilyivät seuraamisissakin erinomaisesti, vaikka seurautinkin aika pitkiä pätkiä. Luoksetulot, liikkeestä maahanmenot ja paikallamakuut sujuivat kaikki ilman mitään ongelmia. Kaikkein iloisin olen kuitenkin siitä, että vire säilyi koko treenien ajan ilman erityisiä nostatuksia. Hip hei, ehkä tuon kanssa vielä kokeisiinkin päästään! Ilmeisesti pitää vain treenailla kerran kuussa, jotta motivaatio säilyy.

 

Civil opetteli tänään, että mammaa kannattaa kentällä tuijotella, koska silloin se saattaa antaa namia tai heittää palloa. Kivaa oli sekä pennulla että mulla. Lisäksi Sipulipulla sai leikkiä pari kuukautta vanhemman lapinkoirapennun kanssa.

 

Treenien jälkeen käytiin auringonpaisteessa pelloilla pyörimässä. Ihanaa lenkkeillä välillä muutenkin kuin vesisateessa. Kumpikin pojista väsähti niin kovin, että ovat nukkuneet koko iltapäivän. Näinköhän nuo enää yöllä jaksavat nukkua?