Cipalla oli tänään treenipäivä, mutta koska pääsin kerrankin (kiitos lukion koeviikon) karkaamaan töistä aikaisemmin, otin Pessinkin konttiin ja kurvasin ajoissa hallille.

Pessin kanssa tavoitteena tänään oli saada takaaleikkauksista sujuvampia, koska sitä selvästi häiritsee minun jääminen sen selän taakse. Vauhti hidastuu ja usein Pessi myös yrittää kääntyä katsomaan minua. Alkuun jarrutteli kovin, mutta lopulta kuitenkin ymmärsi, mitä halusin. Tajusi myös selvästi vastakkaisen ohjauskäden merkityksen ja pyrki kääntymään jo hypätessään oikeaan suuntaan.

Kepit jaoin kahtia (4 ja 8), ja ne sujuivatkin erittäin hyvin. Neljän kepeillä ei oikein meinannut ymmärtää, että kyseessä on tosiaan ihan tuttu este. Kahdeksan kepeillä pystyin jo vedättämäänkin hieman - ja vieläpä vasemmalta puolelta ohjaten! Tätä voisi jo kutsua työvoitoksi. Takaaleikkausta kepeillä ei kuitenkaan kestänyt (pitihän sekin kokeilla).

Teimme Pessin kanssa myös haltuunottoharjoitusta hypyillä, joilla ensin oli tehty välistäveto (hyppy 5 ja sen vieressä oleva hyppy). Hyvin ohjautui! Ohjaajan reitti on merkitty katkoviivalla.

 

 

Cipan kanssa tehotreenattiin puomia, A:ta ja rengasta. Kontakteilla pysähtyi todella hienosti eikä kertaakaan poistunut ennen lupaa. On jo selvästi oppinut odottamaan luvan saamista. Palkkasin A:n ylityksestä patukalla, ja mitä tekee koira: ravistelee patukkaa hetken aikaa, kipaisee A:n toiselle puolelle ja ylittää sen kauniisti pysähtyen oikeaan paikkaan palkka valmiiksi suussa. On se vain niin taitava!

Teimme myös hyppyneliötä, joka sujui hyvin etenkin myötäpäivään. Kepeillä verkkoja oli paikallaan kuusi, mikä on Cipalle jo todella helppo. Se teki tasaisen varmasti ja virheettömästi kepit. Haki aloituksenkin erinomaisesti lähetettynä 90 asteen kulmasta keppien vasemmalta puolelta.