Eilen olikin jännittävä päivä! Starttasimme Pessin kanssa ensimmäistä kertaa agilitykisoissa. Aamulla alkoi epäilyttää, mihin oikein olen päätäni (taas) työntämässä. Olin myös ihan varma, että koira keksii radalla todennäköisesti jotain todella viihdyttävää, kuten jää lähtöön istumaan tai unohtaa, että putkesta voi juosta läpi.

Mitään näin kamalaa ei kuitenkaan sattunut, vaan voin olla varsin tyytyväinen päivään. Ensimmäinen rata näytti jo tutustumisvaiheessa hankalalta, ja siltä otettiinkin sitten hylky (juurikin siitä kohdasta, jota erityisesti kauhistelin). Rata takkuili pahasti vielä hyllyn jälkeenkin, kun minä ohjasin ihan miten sattuu ja koira katseli kaikkea muuta paitsi minua. Ei kovinkaan otollinen asetelma... Ratahenkilöäkin piti käydä ihmettelemässä, kun se oli kehdannut mennä nurkkaan seisoskelemaan. Renkaan hyppäsi sivusta, mutta en ryhtynyt sitä enää korjaamaan (olisi muuten saattanut kannattaa!). Keinulla piti hidastella, ja puominkin Pessi pelkäsi keikkaavan. Loppu onneksi meni sujuvasti ja alkoi jopa tuntua hyvälle.

A-rata

 

B-radalle lähdettiin hyvällä fiiliksellä. Rata vaikutti edellistä huomattavasti helpommalta kaikin puolin, eikä hankalia paikkoja ollut kovinkaan monta. Toisen putken suuaukko oli melko houkuttelevalla paikalla, joten sen edessä valssasin, mikä olikin kannattava valinta. Vaikka olinkin monin paikoin pahasti koiraani jäljessä, ohjaukset toimivat ja rata sujui hienosti - rengasta lukuun ottamatta! Jostain syystä Pessi ei kummallakaan radalla keksinyt, mistä raosta rengas pitäisi hypätä. Meni sitten tällä kertaa ali. Siitä 5 virhepistettä ja uusi yritys, koska kielloksihan tuo tulkitaan. Aikaa tuhraantui varmaankin 2-3 sekuntia vauhdinmenetyksineen, joten tuloslistalta voi tarkistaa, miten olisimme sijoittuneet ilman tuota omituista kämmiä.

B-rata

 

Saimme kuitenkin hienoa kisakokemusta ja olen todella tyytyväinen tuohon jälkimmäiseen rataan. Nyt hankimme lisää kokemusta ja toivottavasti sitten joskus niitä nolliakin.