Civilin kanssa olemme nyt kaksi kertaa käyneet LPKY:n pentutottiskurssilla, ja hyvin ovat treenit sujuneet. Cipa pystyy keskittymään kaikuvassa parkkihallissa varsin mallikkaasti eikä ota lähelläkään olevista koirista häiriötä. Leikkiminen sujuu treeneissä ihan yhtä hyvin kuin kotonakin ja namitkin maistuvat. Eipä taida siis ainakaan palkkausongelmaa tuon kanssa syntyä. Nyt olemme työstäneet kotona lähinnä suoraa ja oikeapaikkaista perusasentoa sekä nopeaa maahanmenoa. Kumpikin sujuu jo aika hyvin, ja olen vähitellen alkanut liittää mukaan myös käskysanaa.

Kävin sunnuntaina katsomassa Citymarketin parkkihallissa pidettyä TOKO-koetta ja totesin, että olen tainnut pitää rimaa hieman turhankin korkealla. Alokasluokan koirista osa haahuili seuraamisessa välillä useankin metrin päässä ohjaajasta, ja silti koirakot saivat tuloksia (jopa 1-tuloksia!). Ja minä kun en ole voinut ilmoittautua kokeeseen, koska Pessiltä saattaa vielä joskus kontakti tippua sekunniksi... Nyt vakaana aikomuksena onkin ilmoittaa meidät maaliskuun kokeeseen. Parkkihallikoe ei ole paras mahdollinen paikka aloittaa koeuraa, mutta kokeilemaan lähdetään, jos vain koepaikka saadaan! 

Cipa on muuten alkanut nostaa jalkaa pissatessa! Mie jo vähän epäilin, että oppiikohan se sitä ikinä. Pessiltä taisi jalka nousta sujuvasti jo tuossa 11 viikon ikäisenä... Koirat olivat viikonloppuna porukoitten kanssa Kotkassa käymässä, ja Cipa oli sitten keksinyt alkaa pelätä lapsia. Aika ihmeellinen muutos, koska viimeksi kun se niitä näki, se olisi koko ajan nuollut niitä. Etenkin Inka aiheutti pakenemisreaktion. Onkohan se onnistunut kumauttamaan Cipaa lelulla päähän? Toivottavasti tästä ei synny suurempaa ongelmaa. Pitänee käydä kyläilemässä Kotkassa vähän useammin.

Pessin kanssa on nyt aloitettu tokonoudon opettelu. Kapula nousee jo hyvin maasta, ja koirakin siirtyy luovutusasentoon mutta pyrkii jäämään vielä liian kauas. Aloin jo pohtia, pitäisiköhän sittenkin opettaa se tulemaan luoksetulossa ja noudoissa suoraan sivulle, koska riittävän tiiviin edessäistumisen toteuttaminen tuntuu olevan hirvittävän hankalaa. Ilmeisesti mie olen niin pelottava, ettei ihan liki uskalla millään tulla!