Kirpakassa pakkaskelissä tokoiltiin Pessin kolmas ja samalla viimeinen alokasluokan toko-koe. Pisteitä tuli ykköstuloksen verran, joten saimme TK1-koulutustunnuksen ja siirron avoimeen luokkaan. Kohta on siis ilmeisesti pakko alkaa harjoitella luoksetulon pysäytystä ja paikkamakuuta piilotellen. Eikä kyllä haittaa yhtään! Pikemminkin olen taas innostunut tokoilusta. Olenkin jo ilmoittautunut LPKY:n avoimen luokan toko-kurssille. Jos Pessistä tehdäänkin toko-koira ja unohdetaan agility…

Yhteensä saimme pisteitä 165, mikä oli ihan hyvin, koska nollasimme (jälleen) maahanmenon seuraamisen yhteydessä. Olen erittäin tyytyväinen pisteisiin myös siksi, että tuomarina ollut Tommi Varis tuntui erittäin tiukalta tuomarilta. Sanoinkin ennen omaa vuoroani, että jos saamme yhtään ysiä, saan olla tyytyväinen. Sijoituimme kuudenneksi. Piste-erot olivat kuitenkin melko pieniä, sillä voittajakin sai alle 180 pistettä. Seuraavassa pikainen koeselostus.
 
Luoksepäästävyys: 9
Pessi malttoi istua yllättävän hiljaa odotellessaan omaa vuoroaan. Tuomarin lähestyessä se malttoi vielä pitää minuun katsekontaktin, mutta kun tuomari kumartui rapsuttamaan, Pessi ei enää malttanut pidätellä iloaan vaan pyrki tuomarin syliin.
 
Paikkamakuu: 9
Meni ensimmäisellä käskyllä rivakasti maahan - vinoon. Noin minuutin paikkeilla koiraa alkoi aivan selvästi paleltaa, ja lopun makuusta se tärisikin voimakkaasti. Koko ajan jännitin, milloin se nousee ylös. Pysyi kuitenkin hyvin maassa. Kun nostin perusasentoon, tein vartalolla nostavan liikkeen, mikä yhdessä vinon makuun kanssa pudotti pisteen.
 
Seuraaminen kytkettynä: 9
Seuraamiset eivät olleet aivan parasta Pessiä. Seurasi vähän missä sattuu ja kontaktikin oli hieman kateissa. Teki kuitenkin hyvät perusasennot.
 
Seuraaminen vapaana: 9
Tämä tuntui ainakin itsestäni jo hieman paremmalta. Ehkä se kuitenkin vain johtui siitä, ettei tarvinnut keskittyä typerään hihnaan. Pessi pyrki jonkin verran edistämään, mutta olen kuitenkin iloinen, että vire säilyi varsin hyvin.
 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Tämä liike takkuaa nyt jostain syystä aina kokeissa. Harjoituksissa ei ole mitään ongelmia, pikemminkin päinvastoin. Kokeessa ei kuitenkaan putoa maihin. Paineistuuko? Jäi nytkin oikein tyylikkäästi seisomaan. Onneksi pystyin itse toimimaan tilanteessa järkevästi. Kehuin koiran ja jatkoin, aivan kuin kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan.
 
Luoksetulo: 9
Hetken jännitin, pysähtyykö kesken matkan nuuhkimaan mattoa, sillä monet muut koirat olivat niin tehneet. Tuli kuitenkin iloisesti luokse. Loppuasento jäi hieman kauas ja perusasento vinoon.
 
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Pessi pysähtyi ilmeisen hyvin, koska pisteitä tuli kymmenen. Itse en osaa siihen mitään sanoa, koska kerrankin onnistuin pitämään katseeni eteenpäin. Tanakasti seisoi aina niin kauan, että pyysin perusasentoon.
 
Estehyppy: 9
Lähti vauhdikkaasti hyppäämään. Seiso-käskyn jälkeen valui taas esteen viereen ja pientä liikkumista tapahtui myös, kun siirryin koiraa kohti.
 
Kokonaisvaikutelma: 10
Pessi teki iloisesti töitä koko kokeen ajan. Vain pari kertaa jouduin pyytämään siltä kontaktia. Pyrinkin siirtymään nopeasti liikkeestä toiseen, ettei luppoaika hyydyttäisi koiraa. Se toimikin oikein hyvin. Numeroita en edes ehtinyt vilkaista kokeen aikana.
 
Olen kyllä erittäin tyytyväinen koiraani. Ennen koetta ei tullut paljoa harjoiteltua, mikä osaltaan varmasti auttoi vireen säilymisessä.