Tällä viikolla oli minun vuoroni pitää treenit, ja paikalle jopa saapui koirakoita... ;) Välistä vetelemässä olivat Anne, Susanna ja Mari. Anne meni tilaamaan välistävetoja ja slalomeita, ja niitähän sitten saivat! Teimme samaa rataa molempiin suuntiin hieman muunneltuna.

Ensimmäinen rata oli varsin helppo. Siinä keskimmäiset hypyt tehtiin ensin kaksi kertaa slalomilla ja vasta lopuksi tulivat välistävedot. Haastavimmaksi osoittautuivat putkeen 14 irtoaminen silloin, kun ohjaaja ei lähtenyt vitosputken taakse saattamaan koiraa, ja juurikin välistävedot. Koirat tulivat putkesta hypylle 15 niin kovalla vauhdilla, että taipuminen hyppyjen 15 ja 16 väliin tuotti suuria vaikeuksia. Jollakin keinolla koiran vauhtia täytyi pystyä hidastamaan ennen hyppyä. Pessi suoriutui radasta ihan hienosti. Putki tuotti hieman hankaluuksia. Ajoittain haki uuden putken ihan hyvin. Jos käskytin liian voimakkaasti, se ilmeisesti tulkitsi, että pitää tulla luokse. Kepit haki hyvin ja pujotteli vauhdilla. Kyllähän se treeneissä sujuu. 

 

 

Toinen rata olikin jonkin verran haasteellisempi: heti alussa kakkoshypyllä takaakierto, pitkä vienti vitosputkeen toisen putken suun ohi ja hankala avokulma kepeille. Tällä radalla tehtiin ensin slalom, sitten välistävedot ja lopuksi jälleen slalom. Mari teki kolmosen ja nelosen välissä sylikäännöksen, ja veti koiran putkeen. Susannan kanssa todettiin, että parasta on vain kiihdyttää omaa vauhtiaan riittävästi ennen kuin koira hyppää kolmosen yli, jolloin ehtii peittämään putken 14 suun ja ohjaamaan koiran oikeaan putkeen. Kepeille jotkut saivat koiran vetämällä ensin voimakkaasti vasemmalle, josta sitten vapauttivat hakemaan kepit itse. Pessin kanssa tämä ei oikein onnistunut, mutta valssilla saatiin oikein sujuva vienti kepeille.

 

 

Cipa teki maanantaissa treenien ohessa mudi-pr:ää, kun mudeista kiinnostunut nuori nainen (jonka nimeä en nyt ollenkaan muista) tuli katsomaan sitä ja rupattelemaan mudeista yleisesti. Näinköhän saadaan sukulaisia kaakon suunnalle? :)

Cipa osoitti tietävänsä kyllä, miten kontaktiesteet tulee suorittaa. Se malttoi ylösmenoilla olla hyppäämättä ja teki erinomaisen hienot pysähdykset alastuloilla. Kerran se karkasi puomille ja suoritti täysin itsenäisen alastulon pysäytyksen. Sinne se jäi seisomaan etutassut maassa ja odotti, että minä ehdin juosta palkkaamaan sen. On se niin taitava! A:lla Cipa kestää jo hyvin sen, että minä juoksen ohi, kun se pysähtyy kontaktille. Kepit sujuvat hienosti kolmella verkolla. Nyt vain pitää alkaa hivuttaa keskimmäistä pois.