Huhtikuun 4. päivänä vietettiin hikinen lauantain Messukeskuksen mukavan tiiviissä tunnelmassa. Porukkaa oli kuin pipoa, ja happi loppui hallista joskus puolen päivän jälkeen, joten vietimme miellyttävän iltapäivän odotellessamme BIS-kasvattajakehää. Siihen osallistuivat siis Osmo sisaruksineen, ja minä sain kunnian esittää ihanaisen Saaga-neidin. Kaikesta hälinästä, pitkästä päivästä ja aivan vieraasta esittäjästä huolimatta tytsy esiintyi vallan mainiosti! Suloinen söpöliini.

Cipakin siis pyörähti kehässä, mutta KP jäi tällä kertaa saamatta. Arvostelu oli kuitenkin sen verran mainio, että ilmoitin koiran myös Lappeenrannan ryhmään, jossa on siis sama tuomari eli Soile Bister vastassa. Tällaista miun rakkaasta rakista sanottiin:

"Brindle-värinen, erittäin hyvin kehittynyt, kaunislinjainen, maskuliininen uros. Hyvä pää, ilme ja purenta. Riittävät kulmaukset. Hyvä runko. Tällä hetkellä kovin jäykät liikkeet. Lupaava karva. Ihastuttava luonne, esiintyy ensiluokkaisesti."

Pitää ehkä ensi kerralla pestä koira vasta edellisenä iltana, jos se kerran brindleltä näyttää... Eipä tuossa oikein mitään vakavia puutteita näy. Ensi kerraksi harjoitellaan vähän myös sitä juoksemista. Jos vaikka tassut pysyisivät koko ajan mun polvien alapuolella ja katse eteenpäin. Mutkalla ja etujalat ilmassa kun näyttäisi olevan hieman vaikeaa juosta... Seuraavat näytelmät olisivat 17.5. Haminassa ja 21.5. Lappeenrannassa.

Pääsiäinen meni rattoisasti Rukalla. Alkuun ihmisvilinää piti vähän ihmetellä, mutta nopeasti kakara sopeutui ja oli kuin kotonaan. On sillä hyvät hermot.

Pessi menee ylihuomenna Mikkeliin agilitykisoihin. Toukokuun osalta kisat ovat vielä suunnitteluasteella. Tänään treeneissä totesin, että osaahan se suorittaa kepit ilman jatkuvaa ohjaustakin. Kunhan pidän vain käden alhaalla tukena ja turvana, pujottelu sujuu mainiosti. Koiralla oli taas intoa vaikka muille jakaa, ja multa ohjaukset hukassa, joten vähän sähläämiseksihän se meni. Mutta Mikkeliin mennään pitämään vain hauskaa ja mitään en varmistele! Cipa sai vähän tokotreeniä hallin pihalla. Seuraaminen on jo varsin mukavannäköistä, luoksetulo vauhdikas ja paikallaankin se pysyy (silloin kun jaksaa; tylsää!). Ehkäpä me se hallittavuustesti läpäistään.